Käytiin Pörrin kanssa tuossa parisen tuntia sitten eläinlääkärillä joka huuhteli kyynelkanavan auki.
Aluksi ell rauhoitti Pörrin jonka jälkeen odoteltiin parisen minuuttia että rauhoitus alkaa vaikuttaa. Tänä aika Pörri puklasi vain pari kertaa, ensi karvapallon (jota oli luultavasti jo aamulla koittanut yhdessä vaiheessa kakistella) ja sitten pari ihan pelkkää limaa.
Kun Pörri oli ihan lötköpötkö ell puhdisti kummatkin silmäkulmat rähmästä jonka jälkeen alkoi itse puhdistus. Ell puhdisti ensin terveen kyynelkanavan suolaliukosella ja samalla näytti minulle mitä pitäisi tapahtua kun se on kunnossa eli liuos tulee nenusta ulos suoraan. Tukkeutunut kyynelkanava oli seuraavana vuorossa ja se puhdistettiinkin oikein perusteellisesti. Ulos tuli ihan pienen pienen pieni roska (Samaa kokoluokkaa kuin tämä piste . ) jonka ell sanoi mahdollisesti olevan tukkeutumisen syy. Huuhdeltuaan silmät hän laittoi vielä fluorisoivaa nestettä hoidettavaan silmään ja tällä kertaa myös nenunpieli värjääntyi kirkkaan keltaiseksi eli tukos oli poistunut todella.
Kotiin mentiin Pörri sylissä ihan lötkönä. Määräyksenä oli makoilu lämpimässä (muttei kuumassa) paikassa kunnes olisi tolpillaan taas. Tänään pitää olla sisällä tai pihalla korkeitaan valjaissa vähäsen, vasta huomenna on täysin kunnossa. Ruokaa saa antaa vasta kun on täysin selvillä rauhoitteesta.
Noin puolitoista tuntia Pörri makasi lattialla peitteen päällä ennenkuin nosti päätään ja koitti lähteä käytävään hortoilemaan, josta nappasin sen syliin ja toin takaisin huoneeseen. Vähän koitti ettiä paikkaa selvästi hitusen sekaisin ja epävarmoin askelin joten otin Pörrin lempipedin ja nostin sen vierelleni sohvalle ja laitoin Pörrin siihen. Istui hetken hölmistyneenä ennenkuin rupesi torkkumaan tuossa vierelläni jossa on vieläkin.
Justiinakin kävi katsomassa Pörriä kun tämä vielä oli ihan seis. Ei kauheasti välittänyt, juoksi vain pois =/ Ei tainnut oikein ymmärtää mikä kaverilla on.
Pörri saa viettää tämän päivän ja ensi yön tässä samassa huoneessa. Toin tänne kolme eri kissanpetiä (Pörrin lempipeti, kuljetuskoppa pehmusteineen ja peite lattiallaa), pari vesikuppia (makoilupaikkojen viereen) ja hiekkiksen. Otin myös maton pois jos sattuu vahinko.
Samoja silmätippoja, mitä annettiin jo aikaisemmin 8päivän ajan, annetaan nyt vielä 7päivän kuuri, 3kertaa päivässä jonka jälkeen homman pitäisi olla selvä.
Kirjoittelen myöhemmin lisää Pörrin toipumisesta.